# سلامت
6 پیشنهاد غذایی برای مبتلایان به زخم معده
زخم معده از ضایعاتی است که در غشای مخاطی معده ایجاد میشود. علت این ضایعات ترشح بیش از حد اسید است. شایعترین علت زخم معده «هلیکوباکتر پیلوری» یا مصرف بیش از حد برخی داروها نیز میتواند باشد. در ادامه پیشنهادهای غذایی به مبتلایان زخم معده آمده است.
به گزارش دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، برخی از مواد خوراکی قلیایی و ضد التهابی میتواند به بهبود سلامت مبتلایان به زخم معده کمک کند. مصرف این غذاها در واقع یک مکمل عالی برای درمان زخم معده است.
زخم معده خود را با درد و سوزش در ناحیه شکم، ریفلاکس اسید، احساس سنگینی و... نشان میدهد. با این حال انواع مختلفی از غذاها وجود دارند که میتوانند با تنظیمpH معده، این عارضه را تسکین دهند. این مواد غذایی عبارتند از:
هویج
یکی از سبزیجات توصیه شده برای بیماران مبتلا به زخم معده است. هویج خواص قلیایی دارد و اسید معده را از بین میبرد. هویج را میتوانید به صورت آب هویج، پوره هویج و یا سالاد هویج مصرف کنید. این سبزی فوقالعاده سوزش و ریفلاکس اسید را کنترل میکند.
سیب
سرشار از مواد مغذی ضروری با خاصیت دارویی است. سیب دارای اسیدهای آلی است که تنظیمکننده سیستم گوارش هستند. مصرف سیب برای تسکین زخم معده، گاستریت، یبوست و اسهال توصیه میشود.
آلوئهورا
کریستالهای موجود در آلوئهورا خواص ضد میکروبی دارند. مصرف آلوئهورا منجر به مهار رشد بیش از حد باکتریهای «هلیکوباکتر پیلوری» میشود و اجزای آسیبدیده بافت معده را ترمیم میکند.
موز
غنی از نشاسته و ترکیبات قلیایی است که پس از جذب در بدن، به تنظیمpH معده میروند. خوردن موز سبب توقف زخم مخاطی معده شده و بافتهای آسیبدیده را ترمیم میکند. مصرف این میوه ریفلاکس اسید و گاستریت را نیز کاهش میدهد.
سیب زمینی
سرشار از نشاسته، فیبر و آنتی اکسیدانها برای بهبود فرآیند هضم است. خاصیت قلیایی این گزینه غذایی التهاب را کاهش داده و به بهبود بافتهای تحریک شده توسط اسید کمک میکند. مصرف سیب زمینی سوزش شکمی را نیز کاهش داده و تورم و ریفلاکس را متوقف میکند.
دانه کتان
وقتی این دانهها با آب آغشته میشوند، یک ماده ژلاتینی دور آنها تشکیل میشود که یک درمان مؤثر برای زخم معده است. مصرف دانههای کتان باعث کاهش التهاب و سوزش معده شده و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آنها به ترمیم بافت آسیب دیده معده میروند.
غذاهای اسیدی زیادی وجود دارد که میتواند وضعیت بیماران مبتلا به زخم معده را وخیمتر کند. مهمترین این غذاها عبارتند از:
- قهوه و نوشیدنیهای حاوی کافئین
- شیرینی و محصولات با شکر تصفیه شده
- نوشیدنیهای گازدار
- غذاهای ادویهدار
- مشروبات الکلی
- غذاهای سرخ شده و فست فود
- نان و شیرینیهای مصنوعی